SPRÁVNÍ RADA

Zdeňka Fenclová

MUDr. Zdeňka Fenclová

LÉKAŘ

Správní rada je statutárním orgánem nadačního fondu, spravuje majetek nadačního fondu, řídí jeho činnost, rozhoduje o všech jeho záležitostech a rozhoduje o poskytování nadačních příspěvků. Správní rada má celkem 7 členů. Funkční období jednotlivých členů správní rady činí pět let. Členy správní rady volí a odvolává zakladatel, tzn. Město Litomyšl prostřednictvím Zastupitelstva města Litomyšl. Členové správní rady vykonávají svoji funkci bez nároku na odměnu.

REVIZOR

Miroslav Bárta

REVIZOR

EKONOM

Revizor je kontrolním orgánem nadačního fondu. Revizora nadačního fondu volí a odvolává zakladatel, tedy město Litomyšl prostřednictvím Zastupitelstva města Litomyšl. Funkční období revizora činí 5 let. V kompetenci revizora je kontrolovat plnění podmínek stanovených pro poskytování nadačních příspěvků a správnost účetnictví. Revizor dohlíží na to, zda nadační fond vyvíjí činnost v souladu s právními předpisy, zakládací listinou a jeho statutem. Výkon funkce revizora je nezastupitelný.